Ogledalo grada Lukavca_ACC

Text objavljen u Tuzlanskom listu u novembru 2007.godine


Svoj četvrti projekat organizacija ACC poklanja svojim lokalnim vlastima i svom gradu

“OGLEDALO GRADA LUKAVCA”

Projekat “Ogledalo grada Lukavca” omladinske organizacije Alternative Creative Centar je ekskluzivna umjetnička postavka fotografija, koja je postavljena u centru grada u petak.  Projekat predstavlja vizuelan prikaz svih negativnosti sa kojima se grad Lukavac već godinama suočava.

“Ovaj projekat će ACC simbolično pokloniti svojim lokalnim vlastima, ali i svim oportunistima i konformistima u gradu Lukavcu, da se ogledaju u surovoj  realnosti sredine u kojoj žive “, kaže za naš list  podpredsjednik ACC-a Sandro Mehić.

Prema njegovim riječima ovim projektom mladi lukavčani nastoje osvjestiti građane Lukavca koji su inferiorni, nezainteresirani i mišljenja da ne postoji rješenje koje bi sadašnju situaciju promijenilo “na bolje“.


“I ovaj, kao i tri prethodna projekta, realiziramo isključivo sopstvenim materijalnim i finansijskim sredstvima. Članovi naše organizacije su studenti, što implicira da projekte finansiramo i realizujemo od našeg studentskog džeparca”, kaže predsjednica ACC-a Emina Hamustafić.

U sklopu ovog  projekta,  građani Lukavca su mogli potpisati i peticiju i podržati ACC u njihovim nastojanjima da “utiču na odgovorne osobe u lokalnoj vlasti i inostranim kompanijama, da počnu vršiti redovnu kontrolu  aerozagađenja industrijskih subjekata u Lukavcu i da javnost redovno informiraju o tome “.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Advertisements
%d bloggers like this: