Doris Pack mi je poručila: „Tvoje znanje je opasno!”

Bio sam prisutan na konferenciji:

„Izgradnja zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji: harmonizacija političke edukacije u balkanskom regionu“ koja je se u organizaciji Političke akademije SDA i Centra za političku parlamentarnu edukaciju i treninge iz Brisela (CET) održala u hotelu „Evropa“ u Sarajevu od 3 do 6 juna.

Kompletan izvještaj sa konferencije, te moja zapažanja, impresije, intervencije te odgovore na moja pitanja učesnika na konferenciji možeš pogledati OVDJE!


Advertisements
  • Alma
  • 11. Juna 2010.

  Zanimljiva konferencija, zanimljiv izvestaj.

  Da li su predavaci koristili statistiku, podatke postojece, izvjestaje na temu politicke svijesti u BiH? KOje institucije stoje iza tih izvjestaja? (Znamo da postoji manipulacija podataka informacija u svim segementima zivota u svim zemljama i svim novoima.)

  KOliko je bilo muskaraca i koliko zena na konferenciji? Ulazak u EU znaci i implementacija roda, gendera u politiku i ta tema u BiH mi se cini jako komplikovana. Ali samo sa zajednickim radom zena i muskaraca u politici mozemo da vidimo neke promjene.

  MOje misljenje je da politicka edukacija treba da bude sastavni dio nasih zivota i ne samo nekoliko osoba. Ne trebamo da slusamo starije, kao sto je neko od predavaca rekao na tvoje pitanje, prvo trebamo da sagledamo sta ima oko nas, da vidimo sta se radilo i ko je radio na odredjenu temu, da onda konstruisemo nase misljenje i na kraju, pitamo za misljenje starije. U protivnom posljedice su: nema promjena!!!

  Tvoje intervencije u toku konferencije su interesantne. Pored licnog iskustva koje je jako vazno, potrebno je da se koriste i druge informacije da bi se pronasle solucije.

  I na kraju potrebno mi je da znam: Sta je SDA? Za sta se zalaze, sta nudi mladim ljudima? KOja je razlika izmedju SDA i drugih stranki, recimo SDP?

  Odlicna stranica, tehnicki i sadrzajni dio. Clanci obavljeni su odicni.

  • Alma
  • 11. Juna 2010.

  Sta je korporativna komunikacija?

  Nadam se da ces ubrzo da nam preporucis neke od linkova koje koristis i da medju njima ce da bude jedan o rodu i njegovoj implementaciji u BiH.

  • Alma
  • 11. Juna 2010.

  I na kraju, gdin Kukan je govorio o “mentalnom sklopu” osoba koje sada imaju moc u BiH i nije imao odgovor na transformacji toga mentalnog sklopa.

  Misljenja sam da vecini (ko su, gdje su – drugi put!) ne odgovora tpromjena tog mentalnog sklopa u BiH, jer na taj nacin postavili bi granice fizicke BiH, izmedju mnogih stavri, i ne bi se moglo desiti da jedna drzavna turisticka agencija nama susjedne Hrvatske medju svojim putovanjima ima i Mostar, grad u BiH.

  Kazu oni koji znaju, sljedeci put cu da stavim referencije, da najbolji nacin da se prave veliki poslovi je da se naprave nemiri u zemlji u kojoj hoces da pravis biznis. Ratovi, diktature, problemi sa drogama, prostitucijom,…

  NAcibn kako se mjenja taj mentalni sklop je jako poznatan posebno medijima za komunikaciju (zato kupujemo ono sto kupujemo i vjerujmo ono u sto vjerujemo) i sa pomoci zdravstvenih radnika koji rade na temu mentalnog zdravlja i te kako je moguce, ali…

  KO bi se beneficirao od toga? Narod! KOga briga za narod? Narod treba da se educira i da misli i ne da samo vjeruje.

 1. No trackbacks yet.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Advertisements
%d bloggers like this: